• Výlet do hvězdárny a planetária Brno

          • V pondělí 11.9. jsme se vydali na první společný výlet do brněnské hvězdárny a planetária. Jako zpestření a zároveň rozšíření učiva přírodovědy se přímo nabízel program „úžasné planety“.
            Když jsme dorazili a usadili se, promítli nám přímo nad hlavy hvězdnou oblohu a povídali o několika známých souhvězdích viditelných v tyto dny. 
            Ve druhé části jsme se vznesli a odcestovali hluboko do vesmíru, prošli jsme se Sluneční soustavou a na některé planety nás zavedla virtuální prohlídka i blíže.
            Po promítání se děti vydaly na vědeckou stezku, kde si mohly vyzkoušet kaleidoskop, zvukovod, planetární siloměr nebo spektroskop.
             E. Heroldová, třída 6.C

          • Slovácké divadlo Uh. Hradiště

          • Ahoj mládeži,
            opět se rozjela i divadelní sezóna a je před námi naše další žákovské předplatné na šk. rok 2023/2024 ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.

            A pozor!!! Začínáme již 4. října 2023 romantickou komedií "Třináctkrát za svědka".

            Pokud máte zájem i nadále jezdit s námi neváhejte a přijďte se nahlásit do školního klubu. 
            M. Hanková - ŠK

          • Cambridgeské zkoušky

          • Po prázdninách dorazily certifikáty všem, kteří zjara jazykovou zkoušku z angličtiny skládali. Všichni dopadli úspěšně, mnozí starší žáci i nad očekávání a tím složili zkoušku na vyšší úrovni. Ti mladší prokázali, že jsou dobře nastartovaní do dalšího studia. Všem blahopřejeme
            A. Tesaříková